Poklon publici: koncert Divanhane za kraj Mostarskog ljeta, ulaz besplatan!

Koncertom benda Divanhana na platou ispod Starog mosta, u subotu, 26. 8., svečano će biti zatvorena ovogodišnja kulturno – turistička međunarodna manifestacija “Mostarsko ljeto”! Koncert počinje u 21 sat, a ulaz na koncert je besplatan!

Manifestacija Mostarsko ljeto počela je 1.7. i u skoro dva mjeseca publici ponudila više od 30 kvalitetnog i bogatog programa: promocije knjiga, izložbe, predstave, koncerte, plesne performanse, književne večeri..., sve uz besplatan ulaz. Kao posljednji program ovogodišnje manifestacije u subotu slijedi koncert Divanhane, koji u Mostar dolaze nakon rasprodanih koncerata u Ljubaljni, Sarajevu, Travniku, Užicu, Trebinju, Stocu, Goraždu, Cavtatu... Koncertom u Mostaru Divanhana ujedno završava ljetnju seriju koncerata u sklopu aktuelne turneje “Zukva Tour 2017”.

„Kocertima u Mostaru iznova oživimo uspomene na Šantićevo ili Đikićevo vrijeme. Jednu takvu smo i ovjekovječili u našem posljednjem CD i DVD izdanju "Live in Mostar". Iznimno nas raduje što ćemo dio naše ljetne turneje "Zukva Tour 2017" završiti upravo u gradu koji srcem osjeća sevdah. Ispod Starog mosta, uz ritam hladne Neretve sevdisaćemo onako kako se samo u Mostaru sevdisati može te ponijeti taj osjećaj na naredne koncerte koji nas očekuju u Minhenu, Študgartu i Dizeldorfu“ izjavila je vokalistica benda Divanhana Naida Čatić povodom koncerta u Mostaru 26.08.

Divanhana izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasične muzike 20. stoljeća. Namjera benda je njegovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim i pažlijivim osvrtom na sevdalinku. Bend je početkom 2009. godine osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu. Do sada su objavili tri albuma, učestvovali na raznim festivalima i održali brojne koncerte širom BiH, regije Balkana i ostatka Evrope.

Članovi benda su Naida Čatić (vokal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke).


Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

April
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5