Narodno pozorište Mostar

Prijateljstvo Elinga i Kjela, dvojice drugačijih u svjetu koji uspjeh mjeri profitom, različito je od svakog drugog prijateljstva. Njihov put je uzbudljiva avantura otkrivanja života koji se običnim ljudima čini tako nezanimljiv.

Opširnije...

Nema veće snage od vremena i većeg manipulatora od života. Život nas uhvati na prepad dok smo mladi, pokaže nam stotine puteva i prepusti vremenu. Mi onda lutamo tim putevima, nekad zalutamo, nekad se vratimo.... Maštamo probamo... I onda se jedno jutro (a to se, vjerujem, svakom dogodilo)

Opširnije...

Reality televizija je žanr televizijskog programa koji dokumentira navodno neskriptirane situacije iz stvarnog života nepoznatih pojedinaca, a ne profesionalnih glumaca. Mreže i producenti pokušavaju uvjeriti gledaoce da uistinu gledaju realne scene, no očito je da nas jednostavno “bombardiraju” filmovima bez scenarija.

Opširnije...

Huzur je po svemu jedna posebna dimenzija, za mene upravo to, niti knjiga, niti roman, niti zbirka priča, nije uopće trebao nastati niti sam imala plan da ga objavljujem, kao što nisam imala plan niti da fasujem rak.

Opširnije...

Kad danas u Bosni i Hercegovini čitamo eseje francuskog Libanonca Amina Maaloufa napisane prije dvadesetak godina, čine se tako inspirativni i na svakoj drugoj stranici imamo potrebu glasno se s autorom složiti.

Opširnije...

„Alfa Beta“ se bavi bračnim odnosima, odnosima u porodici uopćeno propitujući instituciju braka sa pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi.

Opširnije...

Paun, Piksi, Bule su gubitnici svog vremena. Generalno, ništa novo u književnosti. Junaci su gubitnici. I šta?

Opširnije...
20:00 sati
8.03.2016.
Velika scena

“Šta ćemo sada”, Branka Đurića se na prvo čitanje doima kao komedija u kojoj se glumac primarno bavi strahom svoje profesije od praznog pozorišta. Ubrzo se otkriva da je ovaj tekst egzistencijalna parodija stanja nas samih u društvu u kome se nalazimo.

Opširnije...
20:00 sati
16.02.2016.
Velika scena

Drama “ajmo na fuka”, reditelja Dragana Komadine (autorski projekat Dragana Komadine, Saše Oručevića i Roberta Pehara), jedna je od predstava koja je obilježila repertoar ne samo Narodnog pozorišta Mostar već cjelokupne teatarske scene u Bosni i Hercegovini tekuće pozorišne sezone.

Opširnije...

Podkategorije