Narodno pozorište Mostar

... Kolega Dino Mustafić poslao mi je tekst Anđeli Babilona Mate Matišića. Kaže da je odličan tekst. Snažan. On će ga režirati u Subotici. Kaže da bi volio da režira u Sarajevu upravo taj tekst i da ulogu Gradonačelnika igram ja.

Opširnije...

Mi smo otvorili na prvo zvono. Ili možda na drugo. Ili ipak na treće. Sigurno nismo tek na četvrtom vidjeli nekoga ko stvarno zvoni, kao što je to slučaj u Vašem komadu.

Opširnije...

Tekst “Odumiranje međeda” Branka Ćopića, iako pisan 1958. godine, i danas je itekako aktuelan – govori o tome da li je demokratija kakvu danas živimo samo puka obmana ili nam stvarno daje slobodu i mogućnost izbora.

Opširnije...

Predstava “Mrtve ribe plivaju na leđima” je koprodukcijska predstava Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Opširnije...

Tri ljubavne priče i tri percepcije ljubavi, uz zanimljive obrate i dinamičnu igru dovoljan su razlog da zavirimo u dešavanja u "Hotelu Plaza" koja nam dočaravaju glumci, pod rediteljskom palicom Admira Glamočaka.

Opširnije...

Komedija „San ljetne noći“, u podnaslovu “Šekspir na deponiji” (izvorno A Midsummer Night's Dream; 1594. godina); rađena je prema istoimenom djelu najpoznatijeg, najpopularnijeg i najizvođenijeg dramskog pisca u historiji svijeta, William Shakespearea.

Opširnije...

Svi smo mi Balkanci. Možda to negdje ne bi ništa značilo, ali, ako bi se reklo das mo svi mi Sicilijanci, znalo bi se na šta se misli. Šta je pandan sicilijanskoj mafiji u našim lokalnim uslovima? Neprestana mutljavina, šverc svega i svačega, potrebnog i nepotrebnog, u zla i dobra vremena, od nužde i od zabave, na tuđu i, nerijetko, na svoju štetu.

Opširnije...

Komedija situacije i intrige, dinamična, lagana i moderna. Radnja je smještena u dnevni boravak bračnog para Hornebeam, u sedamdesetim godinama prošlog vijeka, period seksualne revolucije, studentskih protesta i rock'n roll-a.

Opširnije...