Narodno pozorište Mostar

Predstava Datum Vrijeme Mjesto Opis
Neće biti smak svijeta Subota, 25 Januar 2020 8:00 Studio 64

Kratak opis: Riječ je o intimnoj porodičnoj drami, dvije sestre i ocu, njihovim međusobnim odnosima, strahovima i problemima zbog njihove udaljenosti, o gubitku sjećanja, teretu prošlosti i teretu nasljeđa, o strahovima i nadanjima mladih; o krivici i preživljavanju; o intimnom smaku svijeta pojedinca i nadi. Predstava koja propituje i ukazuje na prave životne vrijednosti.

Igraju: Ajla Hamzić, Dina Mušanović i Šerif Aljić

 

Identitluk Petak, 31 Januar 2020 8:00 Velika scena

Kratak opis: Predstava „Identitluk“ nastala prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević, suočava dominantne bosanskohercegovačke identitete u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na Maaloufov esej 'U ime identiteta'. Seminar ubrzo postaje drugi plan predstave, dok u prvom planu sve jače dolaze do izražaja pitanja pripadnosti, vrijednosti i onog stalnog:,,čije je bolje?''. Na satiričan način propituju se identiteti i njihovo plitko shvaćanje u našem društvu, te otvaraju pitanja koja potiču razmišljanje o vlastitom identitetu. Predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara.

Igraju: Ajla Hamzić, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević.