U utorak Zijah A. Sokolović sa programom „LIJEVO DESNO GLUMAC“ u NPM

Na repertoaru Narodnog pozorišta Mostar u utorak 06.11 u 20 sati u Studiju 64 je program Zijaha A. Sokolovića pod nazivom „LIJEVO DESNO GLUMAC“. Zijah A. Sokolović je autor, reditelj i glumac, koji je za 50 godina umjetničkog života dobio 76 nagrada za svoj umjetnički rad. “LIJEVO DESNO GLUMAC” je program kao predstava, predavanje, team building, radionica.

Cijena ulaznice je 3,50 KM za sve, a napominjemo da su u “Studiju 64” samo 64 mjesta, pa požurite po svoju ulaznicu na blagajnu Narodnog pozorišta Mostar!

Sokolović duhovito, flozofski, kabaretski, sa nizom primjera i poređenjem stvarnosti i teatarske umjetnosti, uči gledaoce da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu. Ako svoje životne “date okolnosti prve dramske radnje” analiziraju teatarski “objektivno”.

“LIJEVO DESNO GLUMAC” je bio u Simbex-u, Phoenix-u, Plivi, DM-u, Telekomu, IBM-u, Pax Polički vrhu, PMI Forumu, KOGLu, Forum NANSEN-u, INFOSIT-u, Nivei, Agrokoru, Libusoft cicomu, Mercatoru, Gorenju, Kongresu urologa, Kongresu pedijatara, Narodnom pozorištu Mostar, Srpskom narodnom pozorištu Novi Sad, Narodnom pozorištu Kragujevac, Pozorištu Prijedor, Rocheu, Microsoftu, Genertu, Novom poduzetniku, Policijskoj Akademiji u Zagrebu, Comtradeu, Unioru, Weishauptu, Phoenix Farmaciji…

Trajanje predstave, predavanja, team buildinga, radionice je 90 do 120 minuta.

William Shakespeare je rekao “Teatar je ogledalo stvarnosti”, Antonen Arto je rekao “Stvarnost je ogledalo teatra”. Ako se u teatru pojavljuju glumci, onda je logično, da se i u stvarnosti pojavljuju glumci. Naša stvarnost je teatar u kojem svi mi imamo i igramo svoje uloge. Aristotel je rekao “Teatar čine Vrijeme, Prostor i Radnja”. Ali i naš život čine Vrijeme, Prostor i Radnja. Naša stvarnost je veliki teatar. Miroslav Krleža je rekao “Gluma postoji sama za sebe. Može se upotrebljavati u teatru, na filmu i televiziji, ali se može upotrebljavati i u stvarnosti”. Naša stvarnost, naš život je proizvodnja i igra javnih i ličnih uloga.

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 3,50 KM. Radno vrijeme blagajne je radnim danima od 9 do 14 sati, na dan izvedbe od 9 do 14 sati, te od 18 do 20 sati. Rezervacija ulaznica se može izvršiti na telefon 036/550-128, putem e- maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.


Generalni sponzor

Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

August
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1