Narodno pozorište Mostar otvara vrata publici: U petak komedija „Šta ćemo sad“

Nakon više od tri mjeseca pauze ljubitelji pozorišne umjetnosti će imati priliku ponovo nam se pridružiti i uživati u pozorišnim izvedbama, pa će tako u petak, 26. juna 2020 godine od 20 sati, na Velikoj sceni biti odigrana komedija „Šta ćemo sad“ Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića.

U adekvatnoj pripremi prostora za nastupe, stručni tim zavoda za javno zdravstvo HNK proteklih dana izvršio je detaljnu dezinfekciju svih unutrašnjih prostorija pozorišta, s namjerom da igranje i gledanje predstava bude ugodno i sigurno kako za publiku tako i za glumce.

 

U skladu sa preporukama za rad pozorišta koje je izdao Zavod za javno zdravstvo FBiH, biće poduzete sve mjere prevencije i zaštite, te će u okviru toga biti obezbijeđen adekvatan razmak između publike u sali. Na svim ulazima u pozorište bit će postavljena odgovarajuća sredstva za dezinfekciju te dezinfekciona barijera za obuću.

“Šta ćemo sad?” je moderna, aktuelna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini. Sam režiser je na zanimljiv način okarakterisao predstavu, kazavši kako je “Šta ćemo sad?” poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike. “Znaš ono, pjevaš, a plačeš”. Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: “Jesmo li mi sami postali vic?”.

U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo.

U prodaji je ograničen broj ulaznica, po cijeni od 10 KM; sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Napominjemo da su svi posjetioci obavezni imati zaštitne maske, te prilikom kupovine karte ostaviti osnovne kontakt podatke kako bi imali evidenciju o kontaktima unutar pozorišta.  Molimo publiku da svoje karte preuzme na vrijeme, poštujući preporuku rastojanja prilikom preuzimanja karata.


Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

Novembar
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6