Premijera predstave „Novo normalno show“

U Narodnom pozorištu u Mostaru u petak, 19.2.2021. godine premijerno će biti odigrana predstava „Novo normalno show“ po motivima djela Íñiga Ramíreza de Hara, u režiji Ivana Leme sa početkom u 20 sati.

Predstava govori o novonastaloj situaciji sa kojom smo suočeni u vrijeme pandemije na vrlo zanimljiv i duhovit način. Propituje stanje ljudi koji su svakodnevno 'bombardovani' raznoraznim informacijama, te naglo prisiljeni prilagoditi se novom načinu života poštivajući mjere, naredbe i pravila vladajućih. Kroz predstavu upoznajemo i mladi bračni par čiji je odnos stavljen u iskušenje uzrokovan novonastalom situacijom i mogućnostima koje im se nude. Da li će učiniti sve zarad ispunjenja svojih snova ili će ipak zdrav razum i ljubav pobijediti, dođite i otkrijte!

U predstavi igraju: Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Emir Spahić, Vedran Vilogorac, te članice P.S „Mo-Stars“: Džana Kalajdžić, Alda Tucaković, Sara Kulak, Naida Džiho i Medina Raljević. Dramaturgiju predstave potpisuje Emina Kovačević, scenografiju Vesna Režić, kostimografiju Mirjana Zagorec, muziku Zvonimir Dusper, a koreografiju Nataša Jekić i Danijela Mekić. Predstava se ne preporučuje gledaocima mlađim od 16 godina.

Prva repriza predstave je već narednog dana 20.2.2021. godine, a cijena ulaznica za premijeru i prvu reprizu predstave „Novo normalno show“ iznosi 10 KM.

Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!

Povodom premijere pomenute predstave, u srijedu, 17. februara sa početkom u 10 sati u foajeu Narodnog pozorišta u Mostaru bit će održana konferencija za medije kojoj će prisustvovati: režiser Ivan Lemo, direktor Narodnog pozorišta u Mostaru Almir Mujkanović, umjetnički direktor Narodnog pozorišta u Mostaru Emir Spahić, dramaturg Emina Kovačević, te ansambl predstave.

ULAZNICE

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati. Rezervacije na broj: 036/550-128, e- mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili porukom u inbox na Facebook/Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.


Generalni medijski sponzor

Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

August
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4