Ministar Hadžović posjetio Narodno pozorište u Mostaru

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović posjetio je Narodno pozorište u Mostaru i održao sastanak s direktorom, Emirom Spahićem i predsjednicom Upravnog odbora, Seadom Kuštrić.

Učesnici sastanka razgovarali su o dosadašnjoj saradnji i narednim aktivnostima kojima je cilj doprinijeti boljem položaju Narodnog pozorišta u Mostaru i njegovom efikasnijem djelovanju.

Resorni ministar izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i naglasio da je cilj i u narednom periodu podržavati rad ove ustanove. „Narodno pozorište u Mostaru ustanova je koja datira od davne 1949. godine i koja je jedan od simbola kulture, ne samo Mostara, nego i Bosne i Hercegovine i regiona. U proteklom periodu Ministarstvo i Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona uložili su značajne napore i finansijska sredstva kako bi Narodno pozorište u Mostaru djelovalo na način kakav i zaslužuje i kako bi svim ljubiteljima kulturnih dešavanja pružalo sadržaje koji zavrjeđuju pažnju. Za vrijeme mandata trenutne Vlade HNK za ovu ustanovu uloženo je oko 2 miliona konvertibilnih maraka, a naš cilj da i u narednom periodu podržavamo njen rad“, kazao je ministar Hadžović.

U konstruktivnom razgovoru, ministar je naglasio značaj saradnje svih nadležnih institucija kojom bi se doprinijelo unapređenju statusa Narodnog pozorišta. „Iskreno se nadam da ćemo i sa novim direktorom, gospodinom Spahićem, a na tragu primjera dobre prakse i u cilju osnaživanja partnerskih odnosa nastaviti jačati dosadašnju saradnju, te pronaći modalitete poboljšanja djelovanja ove institucije“, dodao je resorni ministar.

Direktor, Emir Spahić, izrazio je zahvalnost i srdačnu dobrodošlicu resornom ministru. „Čast mi je i zadovoljstvo što imamo priliku razgovarati o dosadašnjim aktivnostima, ali i narednim koracima koje planiramo realizirati kako bi unaprijedili nivo rada Narodnog pozorišta. Podrška koju nam pružate i trud koji ulažete od velike je važnosti, kako za zaposlenike ove ustanove tako i za njen položaj na kulturnoj sceni naše zemlje i regiona. Nadam se da će naša saradnja biti još intenzivnija i kvalitetnija za dobrobit cjelokupne kulturne scene i samog Narodnog pozorišta“, rekao je direktor Spahić.

Ističući značaj kulturnih ustanova, predsjednica Upravnog odbora kazala je kako je sigurna da će cjelokupan tim ove ustanove uložiti maksimalne napore u cilju poboljšanja statusa Narodnog pozorišta, te da će realizacijom različitih projekata i uz podršku nadležnih institucija doprinijeti unapređenju kvalitete rada jedne od najznačanjih ustanova u Gradu Mostaru.


Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

April
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5