Male liske za najbolju glumicu i glumca dodijeljene Belmi Lizde – Kurt i Damiru Kusturi

Sedma večer ovogodišnjeg, 19. izdanja Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska” protekla je u znaku predstave “Lutka” Mire Gavrana u režiji Adisa Bakrača i produkciji Pozorišta mladih u Sarajevu. Ova pristupačna i nepretenciozna komedija o dinamici muškoženskih odnosa osvojila je srca mostarske publike, koja je uživala u izvrsnim glumačkim izvedbama partnera na sceni.

Stručni žiri, u sastavu Emir Hadžihafizbegović – predsjednik, Zoran Rakočević i Velimir Pšeničnik Njirić, male liske za najbolju glumicu i glumca večeri dodijelili su Belmi Lizde – Kurt i Damiru Kusturi.

Osmu, posljednju večer festivala, održat će se ceremonija zatvaranja, tokom koje će se uručiti nagrade za najuspješnija glumačka, rediteljska i, cjelokupno, pozorišna ostvarenja. Podsjećamo, na Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska”, obično se dodjeljuje šest velikih liski.

Žiri medija dodjeljuje Veliku lisku - nagradu za najbolju predstavu po izboru medija, žiri publike dodjeljuje Veliku lisku - nagradu za najbolju predstavu po izboru publike, a stručni žiri dodjeljuje četiri Velike liske:

  • za najbolju glumicu,
  • za najboljeg glumca,
  • plaketu Ahmet Obradović za najbolju režiju i
  • Veliku lisku – Grand Prix festivala– za najbolju predstavu u cjelini.

Također, prema propozicijama festivala, stručni žiri može dodijeliti još jednu, specijalnu Veliku lisku.

Nakon ceremonije zatvaranja i dodjele nagrada, u čast nagrađenih, Rambo Amadeus će izvesti svoj performans Veče glomazne poezije, u Velikoj sali Narodnog pozorišta u Mostaru. Off program posljednje večeri 19. Međunarodnog festivala “Mostarska liska” bit će upriličen u Emporia – Carskim vinogradima.


Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

Februar
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3