U Narodnom pozorištu Mostar počeo je rad na novoj predstavi

Pred sami kraj pozorišne sezone u  Narodnom pozorištu Mostar počeo je rad na novoj predstavi. Riječ je o proizvedbi dramskog teksta „Zbogom, Kalifornijo!“ mlade mostarske dramaturginje Emine Kovačević, u režiji Lajle Kaikčije.

„Uživam u procesu sa rediteljicom, i ansamblom. Od prve dramske replike koju sa napisala u životu, nekada u petom razredu osnovne na časovima bosanskog jezika i književnosti kod nastavnice Zejne Prgude, maštam kako će jednog dana ono što pišem biti postavljeno na sceni Narodnog pozorišta u Mostaru. Izgleda da se neki snovi ostvaruju“, rekla je Emina Kovačević.

„Glavne teme teksta „Zbogom, Kalifornijo!“ su ljubav i nostalgija. Toliko ću reći za sada. Jer ne bih previše da otkrivam. Tekst je živo tkivo i konstantno se razvija iz probe u probu“, dodala je na kraju.

Scenografiju i kostimografiju radi Sabina Trnka, a muziku Igor Kasupović.

U predstavi igraju: Fatima Kazazić Obad, Gordana Boban (k.g.), Ali Kamer Aksoy (k.g.), Emir Spahić, Emir Sejfić, Saša Oručević i Ajla Hamzić.

Nakon prve faze proba za novu predstavu, u Narodnom pozorištu Mostar slijedi ljetna pauza, a nastavak rada biće upriličen krajem mjeseca avgusta.

Premijera predstave „Zbogom, Kalifornijo“! ,  očekuje se u septembru ove godine.


Generalni medijski sponzor

Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

Novembar
P U S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4