“Sve je do nas”, autorski projekat Emira Hadžhafizbegovića

Treću večer ovogodišnjeg, 19. izdanja Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska” obilježila je “Sve je do nas”, autorski projekat Emira Hadžhafizbegovića. Ova angažirana monodrama, teatarski manifest o stanju duha u bh. društvu, prikazana je van takmičarske konkurencije, uslijed otkazivanja predstave “Dvostruki aksl” Kazališta Grupa i Teatra &TD.

Riječ je o svojevrsnom scenskom eseju koji tretira bolne tačke društva u stanju duhovne dekadencije i sveopće stagnacije, u kojem siromaštvo postaje izgovor za primitivizam i inerciju, što igra u korist zla, koje je uvijek proaktivno i projektovano djeluje na dodatnoj pasivizaciji dobra.

Nakon predstave, publika je mogla uživati uz muzički nastup Brude, i stand up komičara Branka Krsmanovića, iz trupe “Smijanje na tri jezika”, u okviru ovogodišnjeg OFF programa festivala.

Četvrtu večer19. izdanja Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska” publika će moći pogledati predstavu “Ženski razgovori +-1” Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara, nastalu reinterpretacijom djela Duška Radovića, kroz intervencije dramaturga Dragana Komadine, rediteljice Bijane Čakić i ansambla predstave.

Nakon predstave, publika će moći uživati u off programu u noćnom baru Duradžik, uz stand up nastup Adija Fejzića iz trupe “Smijanje na tri jezika”, i muziku Anite Šunjić


Generalni medijski sponzor

Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

Novembar
P U S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4