Male liske za najbolju glumicu i glumca dodijeljene Nikolini Marić i Miri Barnjaku.

Četvrtu večer ovogodišnjeg, 19. izdanja Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska” obilježila je predstava “Ženski razgovori +-1”, Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara, nastala reinterpretacijom djela Duška Radovića, kroz intervencije dramaturga Dragana Komadine, rediteljice Bijane Čakić i ansambla predstave.

Riječ je o predstavi koja uspijeva da kroz duhovite, svakodnevne razgovore o bračnim, muško-ženskim odnosima, ipak pronikne u kompleksnost savremenog kontektsta, kako onog globalnog, kroz komentare o upoznavanju partnera u doba interneta, tako i onog vezanog za domaće podneblje – oslikavajući portret savremenog mostarskog društva desetkovanog migracijom i nikada razriješenim traumama koje se prešutno prenose od majke do kćeri, generacijama.

Mostarska publika ovu predstavu primila je srdačnim aplauzom, a stručni žiri, u sastavu Emir Hadžihafizbegović – predsjednik, Zoran Rakočević i Velimir Pšeničnik Njirić, male liske za najboljeg glumca i najbolju glumicu večeri dodijelili su Miri Barnjaku i Nikolini Marić.

Petu večer festivala, publika će imati priliku pogledati predstavu “Protekcija” Branislava Nušića, u režiji Kokana Mladenovića i produkciji Narodnog pozorišta u Sarajevu. Kao i do sada, nakon predstave, publika će moći uživati u off programu, i to u noćnom baru Duradžik, uz stand up nastup Omera Hadžića iz trupe “Smijanje na tri jezika”, i muziku Anite Šunjić.


Generalni medijski sponzor

Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

Juni
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2